El passat 15 de maig es van exposar i posar en pràctica els projectes interdisciplinaris desenvolupats pels alumnes del CFGS de Gràfica Publicitària de l’ESDAP Serra i Abella i els alumnes de Fase 2 de Cuina i Sala de l’escola restaurant El Repartidor. Els projectes estaven relacionats amb hàbits d’alimentació i consum responsables i saludables, i tenien per objectiu informar i conscienciar al públic mitjançant petites activitats i degustacions. En total hi havia cinc parades, que tractaven temes diversos.

Alimentació conscient i saludable

Una de les parades estava centrada en el consum d’aliments processats o naturals i els diferents sabors que existien; es completava l’activitat amb una degustació a cegues per identificar els sabors i, després, plasmar de forma artística i visual en un paper les sensacions que s’havien tingut. En una altra de les parades es donava a conèixer la qualitat i varietat de productes km 0 i la seva importància tant en la dieta com en la sostenibilitat del planeta. Després de fer una petita enquesta, podies degustar algunes elaboracions fetes amb productes de proximitat.

A la tercera parada s’enquestava al públic sobre el temps que trigaven en cuinar els àpatss habituals i es comparaven elaboracions processades amb altres fetes de manera casolana i amb productes naturals, per fer veure la diferència de qualitat. En una quarta parada els alumnes donaven a conèixer diferents intoleràncies alimentàries i oferien una degustació amb tres elaboracions: el públic havia d’endevinar quines eren aptes per intolerants i quines no. Els alumnes volien conscienciar sobre les dificultats que suposen les intoleràncies alimentàries en la vida diària de les persones que les pateixen.

 

Finalment, a la darrera parada es podien degustar elaboracions precuinades i d’altres fetes de forma casolana, i es feia l’enquesta sobre els hàbits de consum que tenia el públic. L’objectiu era donar a conèixer hàbits de consum responsable, contra el malbaratament alimentari i a favor d’una dieta saludable.

Per als alumnes va ser una experiència enriquidora, que els va permetre treballar conjuntament amb alumnes d’una altra disciplina i una altra escola. A més, va ajudar-los a treballar en equip de manera interdisciplinària, unint els esforços dels alumnes en formació de sala, disseny i cuina.