El dilluns 28 de maig es va fer el showcooking i l’entrega de premis del 5è Quinto Tapa de l’Hospitalet de Llobregat. Organitzat per l’Ajuntament de Llobregat i l’Agència de Gastronomia i Turisme, és una iniciativa per donar a conèixer els productes de proximitat i l’oferta gastronòmica de la ciutat. L’escola restaurant El Repartidor vam participar amb dues tapes: una terrina de galta ibèrica amb escuma i xips de patata, i calamars i carxofa del Prat. Va ser aquesta segona tapa la que es va endur el primer premi a la tapa popular QuintoTapa L’Hospitalet 2018.

Al showcooking s’hi van aplegar els restaurants amb les tapes millor valorades. Cada establiment havia de cuinar i explicar davant del jurat les seves elaboracions, i al final es van entregar els premis tant del jurat professional com del jurat popular. El showcooking el va conduir una de les nostres alumnes, la Esperanza, acompanyada pel Diego, un dels nostres cuiners.

Primer any participant al Quinto Tapa

Enguany ha estat la primera vegada que l’equip d’alumnes i professionals participem del Quinto Tapa de l’Hospitalet de Llobregat. La 5a edició del certament ha estat marcada per una alta participació (42 establiments i 68 tapes), en les quals s’oferien tapes amb o sense productes de proximitat i un quinto o un got de vi, cortesia de Cervezas Alhambra i la DO Penedès. Com a escola restaurant ha estat molt important poder-hi participar per a donar-nos a conèixer, però especialment per oferir als alumnes la oportunitat de participar en un certamen gastronòmic local. Estem molt satisfets pels resultats, especialment perquè del 8 al 25 de març vam vendre més de 200 tapes.

 

Les dues tapes  fusionen ingredients i tècniques culinàries tradicionals amb aspectes de la cuina contemporània. La cocció de la galta, a baixa temperatura, assegura el tacte tendre i gustós, mentre contrasta amb la textura de l’escuma de patata. En el cas de la tapa de carxofa i calamar, la crema de carxofa manté tot el sabor de l’hortalissa, i contrasta amb el sabor i la textura del calamar. Els nostres alumnes de Fase 2 de cuina, amb l’acompanyament dels cuiners de l’equip de professionals, van elaborar totes les tapes.

Des d’aquí volem agrair a tots els clients el seu suport. Gràcies per confiar en nosaltres i per otorgar-nos el premi a la millor tapa 2018 com a jurat popular!